Få barna i tale med Samspillet

Det skal være like naturlig å snakke om de vonde tingene, som de morsomme.

Alt er like viktig for å skape god livsmestring ๐Ÿ’ช๐Ÿงก

 

Samspillet er et kommunikasjonsspill hvor hensikten er å få barna i tale, og lære de å dele tanker, følelser og meninger.

Det skal være spennende og gøy å bli bedre kjent. Barna trenger også å bli bedre kjent med hva de voksne tenker og føler om ting. (Jeg tør påstå at de fleste voksne også trenger litt trening her ๐Ÿ˜‰)

Dette spillet bidrar til gode samtaler. Det er mye enklere å snakke sammen og fortelle når det er spillet (kortene) som spør. Situasjonen blir mer nøytral, og det er lettere å prate. Hvis noen ord/begreper blir for vanskelig å forstå for de minste så bare forenkler du det, eller forklarer det.

Spillet er delt inn i 6 kategorier etter farger/symboler og det er 20 kort i hver kategori. De 6 kategoriene er:

Rød (kjærlighet, glede, godhet)

Oransje (sorg, frykt)

Gul (litt av hvert)

Turkis (barnehage, skole, jobb, venner)

Blå (sinne, frykt)

Lilla (fritid, hjemmeliv og familie)

 

Hvordan spiller man Samspillet

Bruk en terning og spillebrikker. Spillet kan starte fra den enden man ønsker. Du flytter din brikke etter hvor mange øyne terningen viser, og så trekker du et kort fra den fargen/symbolet du ender på. Hvis du ikke svarer på spørsmålet, må du stå over en runde. Det vil si at du må svare på spørsmålet for å komme deg videre i spillet. Den som kommer først til enden har vunnet, og kan trekke vinnerkort eller motta premien på vinnerkortet som er bestemt på forhånd.

Vinnerkort

Alt. 1: Vinneren trekker et kort fra vinnerkortene.

Alt. 2: Spillerne blir før spillet starter enige om hvilket vinnerkort som skal være premien.

Blanke kort

Her kan du skrive på deres egne spørsmål eller ”fortell om...” som passer til deres situasjon og familie. Det er også noen blanke vinnerkort hvor du kan fylle på med de premier som dere ønsker og passer for dere.

Dette er et spill som kan leve med familien i mange år, og dere kan være med på å endre og utvikle innholdet på kortene. 

Husk: Det er viktig med anerkjennelse og aksept. Hver og en eier sine egne følelser, meninger og oppfatninger. Det er ingen gale svar.

 

Lykke til! ๐Ÿงก

 

Ønsker du brettspillet Samspillet?

 • Komplett spill i god kvalitet
 • Pris: kr. 590,- (inkl. frakt)
 • Spillbrett i A3
 • Spillbrikker og terning
 • Send bestilling til: [email protected]
 • NB! Samspillet finnes også i engelsk versjon; Share & Tell

 

 • ANGRERETT
  Angreretten gjelder for nettbutikken, produktene Samspillet og Share & Tell. Etter norsk lov (Angrerettloven) har kunder rett til å angre på et kjøp. Dersom du som kunde angrer på ditt kjøp hos oss må det meldes fra om dette på e-post til: [email protected] innen 14 dager etter at varen er mottatt. For at angreretten skal kunne være gjeldende må varen returneres i den stand kunden mottok og innen rimelig tid. Kunden står ansvarlig for risikoen ved returtransport og må dekke eventuelle kostnader i forbindelse med returforsendelse.
 • Retur av produkt gjøres ved å sende varen i original emballasje til:
 • Coach-Netta, Kirsti A. Solbrekke, Brekkefaret 10, 1624 Gressvik.
 • Kjøpesummen betales tilbake når spillet er mottatt hos meg. Tilbakebetalingsmåte avtales mellom kjøper og selger (pr bankkonto eller Vipps).
 • Fint om du benytter angrerettskjemaet under her, fyller ut og sender det med spillet tilbake
 • Angreskjema-CN-SamspilletLast ned