590,00 NOK

En konto finnes allerede med denne e-postadressen. Er dette deg?

Logg inn

Brettspillet Samspillet

Dette er et kommunikasjonsspill hvor hensikten er å få barna i tale. Det skal være spennende og gøy å bli bedre kjent. Barna trenger også å bli bedre kjent med hva de voksne tenker og føler om ting. Dette spillet bidrar til gode samtaler. Det er mye enklere å snakke sammen og fortelle når det er spillet (kortene) som spør. Situasjonen blir mer nøytral, og det er lettere å prate. Hvis noen ord/begreper blir for vanskelig å forstå for de minste så bare forenkler du det, eller forklarer det.

Spillet er delt inn i 6 kategorier etter farger/symboler og det er 20 kort i hver kategori. De 6 kategoriene er:

rød (kjærlighet, glede, godhet)

oransje (sorg, frykt)

gul (litt av hvert)

turkis (barnehage, skole, jobb, venner)

blå (sinne, frykt)

lilla (fritid, hjemmeliv og familie)

Bruk en terning og spillebrikker (bruk fantasien - knapper, andre spillebrikker, smålego e.l.) Spillet kan starte fra den enden man ønsker. Man flytter sin brikke etter hvor mange øyne terningen viser, og så trekker man et kort fra den fargen/symbolet man ender på. Hvis man ikke svarer på spørsmålet, må man stå over en runde. Det vil si at man må svare på spørsmålet for å komme seg videre i spillet. Den som kommer først til enden har vunnet, og kan trekke vinnerkort eller motta premien på vinnerkortet som er bestemt på forhånd.

Vinnerkort

Alt. 1: Vinneren trekker et kort fra vinnerkortene.

Alt. 2: Spillerne blir før spillet starter enige om hvilket vinnerkort som skal være premien.

Blanke kort:

Her kan du skrive på deres egne spørsmål eller ”fortell om...” som passer til deres situasjon og familie. Det er også noen blanke vinnerkort hvor du kan fylle på med de premier som dere ønsker og passer for dere.

Dette er et spill som kan leve med familien i mange år, og dere kan være med på å endre og utvikle innholdet på kortene. (Det er bare å printe ut blanke kort, og skrive på).

Husk: Det er viktig med anerkjennelse og aksept. Hver og en eier sine egne følelser, meninger og oppfatninger. Det er ingen gale svar.

Lykke til! 🎲